SZR EDEX je osnovan 1999. i od tada je unapredio svoje poslovanje, kako kvalitetom tako i kvantitetom proizvoda. Trenutno posedujemo 7 mašina za preradu plastike uz svu prateću opremu namenjenu za reciklažu plastične mase. Samim tim je količina otpadnog materijala svedena na minimum.

Želimo da naglasimo da trenutno proizvodimo 140 različitih modela plastične ambalaže, kao I njihove zatvarače. Najviše smo prisutni na domaćem tržištu i u zemljama bivše Jugoslavije i do danas nismo izgubili nijednu mušteriju. Takođe, uspešno sarađujemo sa oko 50 međunarodnih i 11 domaćih kompanija.

Početkom 2015. godine investirali smo oko 170 000 evra u poslovanje i u proizvodni prostor koji je sada u našem vlasništvu.

Kapacitet proizvodnje plastičnih čepova je oko 30 miliona komada godišnje, dok trenutno proizvodimo do 19 miliona jedinica. Prema tome, naša je obaveza da odgovorimo na sve izazove i zahteve naših klijenata sa maksimalnom ozbiljnošću i profesionalnošću.

Težimo da se na međunarodnom tržištu pokažemo kao siguran i pouzdan dobavljač.

U ovoj branši smo se zatekli slučajno. 1998. godine započeli smo proizvodnju sa samo jednom mašinom. Ubrzo smo ustanovili da je proizvodnja sa jednom mašinom prevazišla naše kapacitete, pa smo krenuli da proizvodimo ambalaže i za druge klijente. Korak po korak, dostigli smo nivo koji i danas sa sigurnošću držimo kao jedna od najozbiljnijih proizvođača plastične ambalaže u Srbiji.

Naše poslovanje je usmereno u proizvodnju plastične ambalaže, kako za kućnu hemiju, tako i za sokove i vodu. Trenutno imamo 24 zaposlena lica, koja su veoma zadovoljna svojim radnim obavezama i u proteklih 11 godina nismo zabeležili niti jedan prestup bilo kakve vrste. Njihova obaveza da na vreme isporuče robu, za posledicu daje ogromno poverenje naših mušterija.

U gore navedenom tekstu sam vam pokušao bliže predstaviti svoju firmu, sa kojom ćete, nadam se, u budućnosti uspešno sarađivati.

Jer firmu čine radnici, a ne roba!

–Hozelito Petrović